Evo šta je sve pronađeno u žbunju gde se krio atentator na Trampa: Jedan čovek bio ključan u potrazi (VIDEO)
Oružje, Foto: AP Stephany Matat

DETALJI

Evo šta je sve pronađeno u žbunju gde se krio atentator na Trampa: Jedan čovek bio ključan u potrazi (VIDEO)

Policijski zvaničnici potvrdili su da su pronašli oružje i druge predmete

Objavljeno:

FBI je saopštio kako se čini da je Donald Tramp bio je subjekt "očiglednog pokušaja atentata" u njegovom golf klubu na Floridi i da traje istraga, preneli su CNN i BBC.

Policijski zvaničnici potvrdili su da su pronašli oružje i druge predmete koje je osumnjičeni ostavio u žbunju u blizini Trampovog golf kluba u Južnoj Floridi.

"U žbunju, gde je bio ovaj momak, nalazi se puška u stilu AK-47; dva ranca, koji su bili okačeni na ogradu i u njima su bile keramičke pločice; i go-pro kamera.. To se trenutno obrađuje“, rekao je šerif okruga Palm Bič Rik Bredšo.

Muškarac koji je priveden nakon pucnjave bio je "relativno miran" kada je pritvoren, rekao je šerif okruga Martin Vilijam D. Snajder.

"Nije pokazivao mnogo emocija. Nije ni pitao o čemu se radi?'”, rekao je šerif.

Snajder je naveo da zasad neimenovani osumnjičeni nije bio naoružan kada su ga pripadnici policije izveli iz automobila. Snajder je istakao i da će FBI preuzeti istragu, zajedno sa šerifom okruga Palm Bič i američkom Tajnom službom.

Snajder je dodao i da je pre zaustavljanja vozila blokiran veliki deo auto-puta, pre nego što je na kraju bezbedno zaustavljeno sumnjivo vozilo.

Šerif Vest Palm Biča Rik Bredšo rekao je u nedelju da je njegova kancelarija u 13.00 po istočnom vremenu upozorena na pucnje američka tajna služba.

"Očevidac nam je prišao i rekao: 'Hej, video sam tipa kako istrčava iz žbunja, uskočio je u crni 'nisan' i slikao sam vozilo i oznaku', što je bilo odlično“, rekao je Bredšo.

Vlasti su uspele da lociraju vozilo i obavestile su šerifovu kancelariju, koja je privela osumnjičenog. Očevidac je tada uspeo da identifikuje čoveka.

Šerif Rik Bredšo je rekao i da je agent Tajne službe uspeo da uoči cev puške koja je virila iz ograde i da se "suočio" sa osumnjičenim.

Bonus video:

06:21

KAMALA POBEDILA U SVIM KLJUČNIM TEMAMA! Jelača uživo iz Njujorka otkriva: Tramp nije uspeo da privuče neopredeljene birače

(Espreso / RTS / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.